Computer onderhoud

 1. Home
 2. Diensten
 3. Computer
 4. Onderhoud
image description

Langere levensduur door onderhoud

Ook voor onderhoud aan uw apparaat, bent u bij ons aan het goede adres. Wordt uw apparaat traag of begint het hard te blazen? Dan lossen wij dit voor u op. Heeft u liever dat wij jaarlijks langskomen om uw apparaat te controleren? Dan is dat ook geen probleem. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw apparaat kunnen genieten en daarbij zullen wij u helpen.

U kunt uw levensduur van uw apparaat aanzienlijk vergroten, wanneer u hem goed onderhoudt. Dit zijn vaak maar kleine dingen zoals: het stofvrij maken van de ventilatoren. Door deze kleine ingreep zorgt u ervoor dat het apparaat beter koelt en dus minder warm wordt, waardoor deze langer mee gaat. Met onderhoud zorgt u ervoor dat u minder snel grote kosten krijgt. Naast hardwarematig onderhoud is het ook belangrijk dat u uw apparaat softwarematig onderhoudt. U kunt dit zelf heel gemakkelijk doen, door de volgende stappen te volgen:

 1. Het verwijderen van tijdelijke en onnodige bestanden:
   Het verwijderen van onder andere tijdelijke bestanden en de internet historie, doet u met het programma "Ccleaner". U kunt het programma downloaden via de volgende link: ccleaner. Installeer vervolgens het programma en voer de stappen uit.
 2. Het verwijderen van virussen met een anti-virus scanner:
   Het verwijderen van virussen kunt u doen met de virusscanner die geïnstalleerd is op uw pc. Meestal scannen deze programma's uw computer automatisch. U kunt een extra check doen d.m.v. deze online virus scanner.
 3. Het verwijderen van malware met anti-malware software:
   Malware zorgt voor o.a. vervelende reclames op het internet, maar kan ook andere vervelende problemen op uw pc veroorzaken. D.m.v. het programma "ADWcleaner" kunt u heel gemakkelijk zelf malware verwijderen.
 4. Het besturingssysteem updaten met een Microsoft update:
   Microsoft brengt geregeld updates uit voor Windows en Office. Deze updates zorgen voor o.a. extra beveiliging. Probeer er daarom ook altijd voor te zorgen dat uw pc altijd up-to-date is.
 5. Verwijderen van onnodige programma's (badware):
   Op het internet kun je van alles downloaden, van spelletjes tot muziek. Let echter wel op bij het installeren van deze gratis software. Vaak zit er reclame achter die je computer vervuilen. Hiernaast bieden sommige programma's aan om je computer op te schonen, maar in werkelijkheid zijn dit zelf malware programma's. De regel bij twijfel is: 'Niet doen of vraag om advies'.
 6. het updaten van plug-ins zoals (Java Silverlight Flash etc):
   Plugins zijn kleine programma's die nodig zijn om bijvoorbeeld op een webpagina flash of java te kunnen draaien. Deze plug-ins hebben regelmatig een update nodig en zijn kwetsbaar voor virussen en malware.

Indien u vragen of opmerkingen heeft, vul dan het contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.